Omgeving

In de omgeving van Rijsoord is veel te doen!

Zowel de molens van Kinderdijk als Rotterdam zijn in 25 minuten te bereiken. U bent in een kwartier in de mooie stad Dordrecht of de Biesbosch. Bezoek het biesbosch bezoekerscentrum of ga een dagje varen met een fluisterboot.

In de directe omgeving van onze B&B kunt u heerlijk wandelen en fietsen, o.a. langs de oude Maas, de Crezeepolder of in ons eigen Waalbos, waar Schotse hooglanders in alle vrijheid grazen. Prachtige natuurgebieden midden in de randstad.
U bent binnen een half uur ook in de mooie en gezellige steden Gorinchem of Breda. Gorinchem is een oude vestingstad, waar veel historische gebouwen te bewonderen zijn. Het bezoeken meer dan waard. Ook Breda heeft een rijke historie. Willem van Oranje woonde hier vroeger in het kasteel van Breda. Breda heeft vele gezellige terrassen en winkels. Het is ook heerlijk wandelen in het Mastbos.

De molens van Kinderdijk staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Een molencomplex zoals in Kinderdijk vind je nergens anders ter wereld. Het ingenieuze systeem van molens en gemalen houdt de grond hier al eeuwen droog, in een constante strijd tussen de mens en de kracht van het water. Vanuit alle windstreken komen bezoekers dit unieke stuk geschiedenis zelf beleven.

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad. Wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants, de Markthal, de Koopgoot, de Euromast en gerenommeerde musea. Rotterdam heeft het allemaal.

Eigenlijk is het teveel om hier op te noemen. Daarom ligt in de kamer een map met nog veel meer toeristische informatie over de omgeving.